Workshops keramisch BBQ’en

Zoek je een gezellige en leerzame workshop, waarbij je zelf de gerechten leert maken met behulp van de Big Green Egg en OFYR dan is de Workshop keramisch BBQ’ en iets voor jullie!

Een unieke samenwerking tussen BBQENHOUT.NL en JAMES zorgt ervoor dat we echte kwaliteitsproducten in James’ Stadstuin kunnen bereiden op een Big Green Egg en OFYR.

Hierdoor wordt onze workshop keramisch BBQ’en gecombineerd met de sfeervolle ambiance van de unieke Stadstuin van JAMES BISTRO & BAR te Drachten.

De volgende onderdelen zullen daarbij aan bod komen:

  • Historie van het ontstaan van de Big Green Egg
  • Uitleg van de werking van de Big Green Egg
  • Het aansteken en temperatuur beheersing van de Big Green Egg
  • De eindeloze mogelijkheden qua bereiding op de keramische BBQ

We gaan de diverse bereidingstechnieken behandelen en uiteraard direct het resultaat proeven onder het genot van een bijpassende versnapering.

  • Roken op de Big Green Egg
  • Direct Grillen
  • Indirect grillen
  • Slow cooking (duurt te lang voor de workshop, dus dat leggen we uit voor thuis)

We maken bij iedere bereiding een lekker gerecht op basis van de seizoensbeschikbaarheid waarbij de nadruk ligt op de unieke smaakbeleving die alleen de Keramische BBQ kan genereren.

De samenwerking tussen ons en James zorgt ervoor dat er een perfecte pairing plaatsvindt tussen de gerechten en de dranken.

Wij bieden deze workshop keramisch BBQ’en aan voor groepen bij van 10 tot 15 personen.

De workshops kunnen plaatsvinden op maandag, vrijdag of zondagmiddag vanaf 13:00 uur tot uiterlijk 18:00 uur.

Deze workshop is inclusief 4 consumpties p/persoon en duur van +/- 3 uur.

Kosten €95,- per persoon.

Reserveringsaanvragen via info@bbqenhout.nl