Recepten

Wij willen u ook graag kennis laten maken met Josja oftewel Meat Josja. Elke maand keert dit item terug met een recept van de maand.

Ik ben Josja Haagsma. De afgelopen 10 jaar heb ik in een slagerij gewerkt en doordat ik de slagersvakopleiding heb gevolgd mag ik mijzelf inmiddels slager noemen. In die jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren voor de barbecue, vooral toen de Green EGG populair werd. Op de barbecue wordt natuurlijk vooral veel vlees bereid. Mijn kennis van vlees en de bereiding daarvan heeft bijgedragen aan het enthousiasme dat ik heb gekregen voor het barbecueën.

Toch hou ik er niet alleen van om vlees te bereiden, ook brood, toetjes en groenten vind ik erg leuk om te maken. De veelzijdigheid van de Green EGG, het opwaarderen van het gerecht door een lichte rooksmaak en het gemak waarmee de barbecue te gebruiken is maakt dat ik hem het liefst elke dag aansteek.

Verder vind ik het erg leuk om mee te doen aan wedstrijden en om workshops te geven. Hier haal ik veel inspiratie en motivatie uit. In mei 2019 ben ik zelfs Europees kampioen voor jonge slagers geworden. Wat op mijn leeftijd binnen het slagersvak het hoogst haalbare is.

Altijd al ben ik dol op koken en bakken geweest. Toen ik klein was bakte ik het liefst elke dag koekjes. Het begon allemaal met het kneden van het deeg om er vervolgens allemaal smaken aan toe te voegen en mooie figuurtjes van maken. Nu stop ik mijn creativiteit in mijn blog en probeer ik elke week een aantal originele recepten online te zetten. Wil je nog meer recepten van mij lezen? Kijk dan op www.meatjosja.com.