Pulled beef tortilla met mangosalsa

Pulled beef tortilla met mangosalsa

Soms ontstaan goede ideeën doordat je een foutje maakt. Zo ook bij dit recept. Ik had mijn short ibs iets te lang op de barbecue laten liggen, waardoor ik ze met geen mogelijkheid er meer in zijn geheel vanaf kon krijgen. Natuurlijk gooi je zo’n mooi stukje vlees niet weg, maar maak je er gewoon iets anders lekkers van. Deze heerlijke pulled beef is zeker een aanrader om een keer te proberen.

Ingrediënten
1 kilo mooi vet doorregen stoofvlees*
150 wortel in julienne reepjes
8 mais tortilla’s
1 limoen

*zelf kies ik voor sukade van het Black Angus rund

marinade
1 flesje Affligem trippel
4 el honing
2 el mosterd
2 el zout
2 fijn gesneden tenen knoflook
1 el appelazijn
1 tak rozemarijn
1 el venkelzaad gekneusd
1 mespuntje gerookte paprikapoeder

mangosalsa
1 mango
1 avocado
1 rode peper
1 rode ui
10 gram verse koriander
sap van 1 citroen

Meng alle ingrediënten van de marinade. Leg het vlees in de marinade en zorg dat het onder de marinade ligt. Dek het vlees af en laat het 2 nachten in de marinade staan. Je wil dat alle smaken in het vlees trekken. Heb dus geduld.

Steek de Big Green EGG aan en grill het vlees rondom tot het mooi bruin is. Pak het in in aluminiumfolie en doen er 100 ml marinade vocht bij. Zorg ervoor dat de barbecue terugzakt naar 70 graden. Laat het vlees er ongeveer 5 uren op liggen of tot het zo zacht is dat het helemaal uit elkaar valt.

Snijd de mango en de avocado in blokjes. Snijd de korinader, ui en rode peper fijn en meng alle ingrediënten door elkaar.

Verwarm de tortilla. Verdeel de wortel, het vlees en de salsa over de tortilla’s. Snijd de limoen in achten en serveer alle tortilla’s met een schijfje limoen.

Deze tortilla’s zijn heerlijk met een licht fris biertje.

keyboard_arrow_up