Over ons

Mijn naam is Theo Burggraaff. BBQENHOUT.NL is ontstaan vanuit mijn pure passie voor het keramisch BBQ’en. De laatste jaren is de populariteit van het buiten koken enorm toe genomen. De keramische BBQ ook wel kamado genoemd, is ontstaan uit een Japans hout gestookte klei-oven en daarbij een echte aanrader.

Wanneer je nu je culinaire gerechten bereidt op een Big Green Egg, Keij kamado, Bastard of een ander merk, we hebben allemaal één ding gemeen en dat is de liefhebberij voor het keramisch BBQ’en.

Vanzelfsprekend heeft iedereen een eigen voorkeur voor wat betreft welk merk BBQ het beste bij je past, dit heeft onder andere te maken met budget, kwaliteit, gebruik en uiterlijk van de BBQ.

Maar één ding is een absolute meerwaarde van de kamado en dat is de manier waarop we de temperatuurbeheersing regelen. Deze kan je zo nauwkeurig regelen dat je er veel meer mogelijkheden mee hebt dan op traditionele BBQ. De gewenste temperatuur regel je door het samenspel tussen de luchtschuif (beneden) en de margrietschijf (bovenop de deksel). De hoeveelheid lucht die door de kamado gaat, bepaald hoe hard het houtskool gaat branden en dus hoe hoog of laag de temperatuur is. Het onderdeel van de temperatuurbeheersing komt ook uitgebreid aan bod in mijn workshops, want dat zorgt er namelijk voor dat je de vele mogelijkheden qua bereiding van je gerechten kan toepassen.

Als je er dan toch voor kiest om zo’n mooie keramische BBQ in je tuin of onder je overkapping te plaatsen, dan heeft BBQENHOUT.NL ook diverse eikenhouten BBQ-tafels in het assortiment.

Vast in ons assortiment BBQ tafels en buitenkeukens hebben wij:

  • BBQ tafel Large BASIC -Eiken
  • BBQ tafel Large CLASSIC Staal-Eiken
  • BBQ tafel Large STORAGE Staal-Eiken
  • BBQ tafel Large CLASSIC Staal- Graniet-Eiken
  • BBQ tafel Large STORAGE Staal- Graniet-Eiken                                                                                                                Bovenstaande BBQ tafels zijn alleen perfect geschikt voor Big Green Egg, iQ Grills en Keij Kamado.

BBQENHOUT.NL verzorgt voor u het complete concept van advies tot aanschaf. Ook bieden wij de mogelijkheid om op locatie in Friesland een workshop te geven om zo de juiste start te maken met uw nieuwe aankoop.