Kipdrumsticks met zelfgemaakte frambozensaus

Kipdrumsticks met zelfgemaakte frambozensaus

Voorbereiding 10 minuten (24 uur van te voren)
bereiding 70 minuten

Deze kipdrumsticks zijn echt super makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. De combinatie van het zoete van de saus en het hartige van de kruiden maakt hem echt uniek. Ze zijn perfect om met een feestje te serveren als snack te serveren of met een frisse couscoussalade. Ook zijn ze heel geschikt om op de barbecue te bereiden.

5 personen

Ingrediënten
1 kilo kipdrumsticks met been en vel
15 gram Simply Spices mix voor zalm
1 tl zout
1 el olijfolie
boter

Frambozensaus
240 gram frambozenjam
60 gram balsamicoazijn
1 mespuntje knoflookpoeder

Meng de kruiden, het zout en de olijfolie door elkaar. Smeer de kruidenolie goed om kipdrumsticks zodat het goed verdeeld is. Laat de kruiden een nachtje intrekken.

Doe alle ingrediënten van de frambozensaus in een pannetje en breng het aan de kook, wanneer de jam gesmolten haal je de saus door een zeef zodat alle pitjes eruit zijn.

Zet een grote koekenpan op het vuur met een royale hoeveelheid boter en doe de gekruide kipdrumsticks erin. Draai de kipdrumsticks regelmatig. Ze hebben ongeveer een uur nodig om gaar te worden. Na een half uur smeer je de kipdrumsticks regelmatig in met de frambozensaus tot de saus helemaal op is.

En eet smakelijk.

keyboard_arrow_up