Engelse muffins
Op de Arteflame kun je natuurlijk heerlijk vlees bakken en ook groente is iets wat de meeste mensen wel op de barbecue doen, maar wist je dat je ook lekker broodjes kan bakken. Pita broodjes zijn heerlijk om te vullen met gehakt of kipshoarma, maar ook Engelse muffins kunnen heel goed op uw kamado. Daarbij heb je dan wel nodig een Cast Iron Plancha (gietijzeren bakplaat)
Beleg ze met een heerlijk gebakken eitje met bacon avocado en tomaat of kies voor een zoete variant met clotted cream en frambozen jam.
ingrediënten
450 gram bloem
7 gr droge gist
1,5 tl zout
1 el suiker
30 gram boter
1 ei
240 ml melk
4 el semolina
Verwarm de melk tot 26 graden voeg de suiker en de gist toe en laat het even staan. Doe de bloem, zout, boter, ei en het melk mengel in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten mengen. Maak er een mooie bal van en dek de kom af. Laat het deeg een uur rijzen.
Maar 10 gelijke bolletjes van het deeg en druk ze plat tot ze ongeveer een halve centimeter zijn. Haal het deeg door de semolina. Dek het deeg af en laat ze nog 45 minuten rijzen.
Natuurlijk kun je de Engelse muffins in de koekenpan bakken maar het is veel leuker om ze bij het buiten koken op uw kamado te bereiden. Smeer de Cast Iron Plancha in met een beetje olie. Bak de muffins ongeveer 10 a 15 minuten tot ze goud bruin zijn.
Ga je ze meteen eten? Snijd ze dan door en gril ze dan nog even van binnen tot ze daar ook mooi krokant zijn.
Geniet ervan!

