Flat Iron Steak met koffie rub en witlof-appelsalade

Flat iron steak met koffie rub en witlof-appelsalade

Een van mijn favoriete stukken vlees is de Flat iron steak, vooral als je een van de Black Angus hebt. Het vlees hoeft maar kort gebakken te worden, is boterzacht en heeft veel smaak. In combinatie met de donkere smaken van de koffie rub en het frisse van de witlof salade maak je dit stukje vlees helemaal af.

4 personen

Ingrediënten        
1 flat iron steak

Koffie rub
1 el zout
1 el suiker
1 el gemalen koffie
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl cacao
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen zwarte peper

Witlof-appelsalade
4 stronken witlof
1 groene appel
1 bosui
2 el mayo
2 el volle yoghurt
zout en peper

 

Meng de ingrediënten voor de koffie rub en smeer de flat iron steak er mee in.

Steek de Big Green Egg aan en laat hem goed heet worden. Houd een temperatuur van 200 graden aan.

Snijd ondertussen de witlof en de appel julienne en snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Grill daarna de Flat iron steak kort op hoog vuur, zodat hij mooi donker is van buiten maar nog rood van binnen. Wil je met een kernthermometer werken houd dan een kerntemperatuur van 50 graden aan.

Eet smakelijk!!!!

keyboard_arrow_up